Предпочитам високите (всъщност те в случая са задължителни), с изчистени форми, по възможност приятно гладки, леко запотени и с онези секси хладни капчици стичащи се по цялата им височина...♥
И нека да не забравяме специалните допълнителни аксесоари (за предпочитане черни и от по-дебелите), които под прикритието на устните се заиграват с езика и изливат върху жадните му рецептори онова освежаващо нещо, събрано зад стените на перфектните форми.
Това е моят любим...За лятото...Разнообразявам от време на време и въпреки това му оставам вярна...
Защото в него има от прекрасния зелен цвят, който сам по себе си внушава свежест, под формата на листа от ароматна мента и ободряващ лайм, с добавка на газирана вода и кафява захар, които умело прикриват силния опияняващ ефект на белия ром.
Разбира се всичко това е миксирано с мнооого лед и е криптирано с една едничка дума - Мохито. Името на коктейла идва от африканската дума “mojo”, която значи “правя магия”.
Ето това е моя вкус на лятото...
Ето това е моя вкус на лятото...
Има два основни начина за приготвянето на Мохито – разликата е в това как се смесват ментата, лайма и захарта.
Начин 1:
1. Намачквате листата от мента и ги слагате в чашата.
2. Намачквате 1 лайм като го търкаляте с длан по твърда повърхност, за да можете след това да изцедите ½ от него в чашата (около ½ oz или 15 мл).
3. Добавяте 2 с.л. захар и ½ чаша натрошен лед.
4. Разбърквате, за да се смесят сока, ментата и захарта.
5. Добавяте рома и още малко лед.
6. Допълвате с малко сода до горе.
Начин 2:
1. Слагате 2 с.л. захар в хайбол чаша.
2. Добавяте листата от мента.
3. Намачквате 1 лайм по гореописания начин, но след това го режете наполовина по дължина, и след това разрязвате едната половина на 4 парчета (пак по дължина) и ги пускате в чашата, след което мачкате с чукче (мъдлър), така че сока да се смеси със захарта и аромата от ментата.
4. Пълните с натрошен лед чашата на ¾.
5. Добавяте рома.
6. Допълвате с малко сода до горе.
Декорация:
Слагате стръкче мента и 1-2 сламки.
Наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар