четвъртък, 14 юли 2011 г.

Моето лято в чаша...:))

Предпочитам високите (всъщност те в случая са задължителни), с изчистени форми, по възможност приятно гладки, леко запотени и с онези секси хладни капчици стичащи се по цялата им височина...


И нека да не забравяме специалните допълнителни аксесоари (за предпочитане черни и от по-дебелите), които под прикритието на устните се заиграват с езика и изливат върху жадните му рецептори онова освежаващо нещо, събрано зад стените на перфектните форми.



Това е моят любим...За лятото...Разнообразявам от време на време и въпреки това му оставам вярна...


Защото в него има от прекрасния зелен цвят, който сам по себе си внушава свежест, под формата на листа от ароматна мента и ободряващ лайм, с добавка на газирана вода и кафява захар, които умело прикриват силния опияняващ ефект на белия ром.


Разбира се всичко това е миксирано с мнооого лед и е криптирано с една едничка дума - Мохито. Името на коктейла идва от африканската дума “mojo”, която значи “правя магия”.
   Ето това е моя вкус на лятото...


Има два основни начина за приготвянето на Мохито – разликата е в това как се смесват ментата, лайма и захарта.
Начин 1:
1.  Намачквате листата от мента и ги слагате в чашата.
2.  Намачквате 1 лайм като го търкаляте с длан по твърда повърхност, за да можете след това да изцедите ½ от него в чашата (около ½ oz или 15 мл).
3.    Добавяте 2 с.л. захар и ½ чаша натрошен лед.
4.  Разбърквате, за да се смесят сока, ментата и захарта.
5.  Добавяте рома и още малко лед.
6.  Допълвате с малко сода до горе.
Начин 2:
1.    Слагате 2 с.л. захар в хайбол чаша.
2.    Добавяте листата от мента.
3.  Намачквате 1 лайм по гореописания начин, но след това го режете наполовина по дължина, и след това разрязвате едната половина на 4 парчета (пак по дължина) и ги пускате в чашата, след което мачкате с чукче (мъдлър), така че сока да се смеси със захарта и аромата от ментата.
4.   Пълните с натрошен лед чашата на ¾.
5.    Добавяте рома.
6.   Допълвате с малко сода до горе.
Декорация:
Слагате стръкче мента и 1-2 сламки.


Наздраве!

Няма коментари:

Публикуване на коментар