сряда, 23 февруари 2011 г.

9 принципа за по-добър живот


Какво всъщност са принципите?
Принципите са убеждения или възгледи, от който се ръководи човек. Те са от жизнено значение за душевното равновесие на всеки един от нас. Те са напомняния за нещата, които работят или не работят за нас. Те са нещата, които ни дават някаква стойност и нещата, които ни правят различни.
Тук са описани няколко основни принципа, които ще подобрят вашия живот.
Определете си цели и не се страхувайте да поемате рискове.
Целите, независимо дали са краткосрочни или дългосрочни, са важни, за да има какво да ви вълнува и какво да изпълва дните ви със смисъл. Не спирайте да мечтаете и не спирайте да планирате начини за постигане на вашите мечти. Бъдете гъвкави и не се страхувайте да опитате нещо ново. Ако не поемате рискове никога няма да помръднете от мястото, на което се намирате в момента.
Прави това, което обичаш, или обичай това, което правиш.
Когато се събуждате сутрин изпитвате ли удоволствие от предстоящата работа, която ви очаква? Животът е кратък и няма време за губене във вършене на нещо, което ви е неприятно и не харесвате. В случай, че не харесвате работата си и не се очертава да я смените, опитайте да промените отношението си към нея.
Бъдете честни.
Твърде много хора прекарват живота си в лъжи и измами и твърде много хора са засегнати от това. Животът е достатъчно труден, за да се усложнява с лъжи. Живейте в истина и бъдете свободни.
Уважавайте.
Отнасяйте се с другите така, както искате те да се отнасят с вас. Не забравяйте отношението поражда отношение!
Научете се да си тръгвате…
Има една будистка поговорка, която казва, че болката е неизбежна, а страданието е по избор. Не се вкопчвайте в нещата и хората, които ви причиняват болка. Не си губете времето с тях, то няма да се върне. Ако не се отървете от отрицателните неща, пропускате други възможности и рискувате никога да не откриете красотата на живота.
Не спирайте да се забавлявате.
Не приемайте живота прекалено сериозно, защото в крайна сметка ние всички ще умрем. Откривайте забавното във всяко нещо и във всяка ситуация. Бъдете дете отново и откривайте нови възможности във всичко.
Намерете време за почивка.
Не е нужно много време за почивка. Можете да правите кратки почивки през деня за отпускане на ума и тялото, да се забавлявате през почивните дни и да си организирате ваканции.
Забравете за хроничното притеснение.
Постоянното притеснение няма да ви донесе нищо добро. Не напрягайте ума и тялото си с неща, които не зависят от вас и неща, които са извън вас.
Бъдете благодарни и щастливи.
Животът понякога може да бъде объркан, но като цяло той е прекрасен и вълнуващ. Има толкова неща, за които да бъдете благодарни и толкова причини да бъдете щастливи. Научете се да гледате в минало време на проблемите в живота си и бъдете щастливи

Няма коментари:

Публикуване на коментар